26 de novembre 2016

No s'ha parlat prou de...


Ja sabeu que soc una fanàtica de la radio, i concretament de Rac1, i si algun cop heu escoltat el programa No ho se, sabreu que hi ha la secció del “no s’ha parlat prou de...” i m’agrada perquè sempre toquen temes poc habituals, que ajuden una mica a desconnectar i sortir del bucle del procés, del PP, Trump, etc. I jo també faré un “ no s’ha parlat prou” particular, una mica per donar les gràcies i una mica per reconeixement. Doncs som ‘hi, no s’ha parlat prou de... la figura de la parella després del part.

Ara farà un mes que vaig tenir un fill preciós, que tot i que es porta molt bé, no deixa de ser un nadó petit petit, que com tot nadó, té els seus moments de plors, de desconsol, de no voler dormir, de còlics, de molta gana i totalment dependent de la mare, i l’única via de comunicació que té, és el plor. I la mare, tot i voler rentar els plats, fer els banys, cuinar, fer llits, fregar, posar rentadores i tenir un pis impecable, la realitat és una altra i amb prou feines té 10 minuts per menjar, i 5 per vestir-se, pentinar-se, rentar-se les dents i la cara, i anar al lavabo ja depèn de les estratègies que cada mare tingui per aconseguir aquestes petites grans fites, que van des de tenir el nen amb el cotxet dins el bany, tenir-lo en una hamaca o deixar-lo plorant. I sobretot aprofitar gran part que el nen dorm per dormir nosaltres també.

Ja veieu quantes aventures vivim, de cop descobreixes el munt de coses que pots fer amb els 10 minuts que el nen dorm, ets capaç de vestir-te, posar un rentaplats i menjar amb una revolada i posar un rentadora, i tot amb un temps record.
Totes aquestes coses les descobreixes 2 dies després que el pare hagi esgotat els 13 dies de baixa paternal i torna a treballar. Fins aquest moment, les coses semblaven complicades, però eren dos persones juntes descobrint un munt de novetats i ajudant-se mutuament, però en el moment que la parella ha de tornar a treballar, la mare es queda sola amb una criatura que es passa gran part del temps menjant i l’altre part plorant, i tot que els nadons dormen molt, mai dormen quan va bé a la mare, així que aquesta s’adona definitivament que ja no té horaris, i que no podrà fer tot el que es proposi.  Tot girarà al voltant d’aquell nen, i hi haurà dies que podrà fer algunes coses de casa i d’altres que amb prou feines es podrà rentar la cara.

La parella passa a ser molt molt important, quan arribi a casa després de la feina, es trobarà que haurà de recollir la cuina, de fer el sopar, potser, haurà d’anar a comprar quatre coses, i a més a més es trobarà una mare que depenent del dia, l’estarà esperant desesperada amb un nen que no para de plorar, o estarà esgotada perquè no ha pogut dormir. I el pare amb molta paciència, poc a poc, anirà apedaçant tots els petits problemes, posarà un rentaplats, fregarà les olles, farà el sopar, i es quedarà una estona amb el nen mentre la mare aprofita per fer una dutxa semi ràpida, i potser anirà a buscar el pa i així li tocarà una mica l’aire i desconnectarà 5 minuts.

Així que des d’aquí faig un petit reconeixement a totes les parelles, als pares, que després d’una llarga jornada laboral, després de trobar a faltar el seu fill, d’estar cansats perquè no han pogut dormir tota la nit, després de tot, quan arriben a casa segueixen fent feina i no es queixen.

Gràcies per tot el suport, sense vosaltres, tot seria una mica més complicat del que ja és.

Paraula d’avui

Agraïment: Gratitud

Gratitud: Sentiment afectuós envers qui ens ha fet un bé, un servei, un favor.