17 de gener 2017

...només amb el que ens gastem amb l’euromillon i la primitiva cada setmana, ja podríem ajudar a un munt de gent, i de ben segur que hi sortiriem guanyant...


Portem quants díes? Mmmm 4, 5 dies parlant del famós fred polar i fred Siberià que ens està envaïnt? A tot hora i a tot arreu se’n parla, a les ràdios, televisions, al carrer, als dinars familiars, als cafès entre amics… estem tots preparats i ens queixem que fa un fred que pela, i que fa un vent gelat i que diuen que arribarem a -5, o -6 i al Pireineu a -16,-18, farà molt fred!!! 

I ens escandalitzem, jo inclosa, però de cop, paro, em quedo quieta i penso en tota aquesta gent que han de passar dia i nit en una tenda de campanya, envoltats de neu, gel, vent, pluja… i no només això, sino que a part de tenir només el refugi d’una lona, a més a més, no tenen els nostres plumons de “ The nord face” o els de la bandera noruega ( com deia algú pel facebook) o les botes Uggs, ni bufandes, ni guants… vaja que van amb jerseis, mantes, bambes, i amb prou feines tenen un foc al mig de la tenda, on es reuneixen tots, petits i grans, i menjar justet, i aigua… l’aigua glaçada… vaja que si per nosaltres que tots tenim un sostre, que com a mínim estem a 20º, que tenim menjar, aigua calenta, internet, televisió, nòrdics al llit, abrics, plumons, botes forrades… i ens queixem, que hauría de fer aquesta pobre gent que potser estan a menys temperatura que nosaltres, i que a més a més hi hem d'afegir la precarietat i la fragilitat psicològica que arrosseguen dels seus països, on han fugit només amb una maleta i ho han deixat tot enrere, família, casa, amics i dignitat?? I els nens??

A mi em diuen, ui no surtis ara amb el nen, que fa fred, o fa vent, surt només al migdia quan surti el sol. I jo penso, però si tinc el nen hipermega abrigat, i amb un sac al cotxet que és més calent que el nòrdic que tinc al llit, i sí, tenen raó, però cal exagerar tant, quan hi ha tants nens que ara mateix, estan al carrer passant fred? I no només passen fred al mig dia quan surt el sol, quan surt el sol encara, però i a la tarda, i a la nit, i a la matinada!!! I ja no parlem dels pobres que creuen el Mediterrani i cauen a l’aigua o es mullen i estan hores quiets dalt la barca amb aquell vent glaçat? No m’ho puc ni imaginar.




Grècia, Itàlia, Sèrbia, Síria, Jordània, Líban, Itàlia… no oblidem aquests llocs, i ja que Europa no fa el que haruia de fer, fem’ho nosaltres, hi ha moltes maneres d’audar, i no només amb grans quantitats de diners, sino a vegades amb un sol SMS n’hi ha prou, i un 1,5€ al més no es res per nosaltres, perquè només amb el que ens gastem amb l’euromillon i la primitiva cada setmana, ja podríem ajudar a un munt de gent, i de ben segur que hi sortiriem guanyant. Pensem’hi!!


Paraula d'avui

Fred: Sensació produïda per la pèrdua de calor.