16 de febrer 2018

Compromís...

 
Ahir vaig fer el pas. Sí, per fi em vaig decidir. Després de donar-hi moltes voltes, m’he fet sòcia d’Acnur. Ja fa uns anys que col·laboro amb metges sense fronteres mensualment, i puntualment, amb Proactiva Open Arms i el Banc dels aliments.
 
Tot i així, no em puc treure aquest sentiment de voler fer més i no poder. Hi ha tanta gent que ho passa malament, que passa gana, fred, por, que pateix dolor, angoixa, insomni, cansament… i nosaltres aquí, segurament queixant-nos que podríem cobrar més, o que podríem tenir un cotxe mes gran, o anar de vacances al carib… a vegades no som conscients de la sort que tenim de viure on vivim i valorem poc tot el que ens envolta.
 
Així que conscient que vull fer més, però que els números són el que són, he augmentat 4€ al més el donatiu, però l’he dividit en dos, i així col·laborar amb dues ong que es complementen.

Us animo a totes i tots, que tingueu més empatia, i col·laboreu amb més ong o entitats solidàries. No cal que siguin internacionals, pensem que aquí també hi ha molta gent que necessita la nostra ajuda, i tampoc cal una gran quantitat d’euros. Hi ha moltes ong que només donant 1€ al més, ja poden fer molt, o simplement fent de voluntaris ja fem una gran tasca.


Gaudim dels petits moments amb els nostres fills, amb la família, amb els amics, gaudim del paisatge, del moment de fer el tè, del sofà i manta, dels mimos de les nostres mascotes... tot el que tenim es felicitat, comparat amb al situació de milers i milers de persones arreu del món.

 
Paraula d'avui
Empatia: Facultat de comprendre les emocions i els sentiments externs per un procés d’identificació amb l’objecte, grup o individu amb què hom es relaciona.