27 de juny 2011

A treure la pols als diccionaris!!


Avui toca a homenatjar a un grup que per mi és genial, els Antònia Font. Un grup que sense fer bandera de la seva llengua, simplement fa música i canta, i s'ha obert portes a tot arreu. Ara després de 5 anys de silenci ha tret “lamparetes” un disc q és una delicia amb cançons tan maques com “icebergs i guèisers” la cançó d'amor de “ calgary 88”, “Clint Eastwood” o una que a mi m'injecta energia “me sobren paraules”.

Els diccionaris estan plens de paraules gratis, , diu la cançó i és ben cert, així he trobat moltes paraules desconegudes per mi, o a vegades he trobat inspiració per aquest blog jeje. Us recomano aquest disc, i tots els que han tret, “com coser i cantar” que és una meravella, amb la orquestra. Només cal que busqueu al youtube les cançons que van fer al liceu amb l'orquestra i flipareu.

La paraula d'avui

lapislàtzuli: Pedra de color blau intens, utilitzada en ornamentació i en joieria, composta essencialment de latzurita, i de vegades de calcita, pirita, etc.

A la cançó de “me sobren paraules” anomena la paraula lapislàtzuli, entre d'altres, i d'ella diu que és una paraula molt guapa jeje.

Bé, interesseu-vos per les paraules i gaudiu d'aquesta cançó.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Tens tota la raó del món Helena.
A vegades sentim paraules que desconeixem i no posem interes en saber el significat. Que és tant simple com mirar el diccionari.

Txell

Anònim ha dit...

Per cert! He sigut l'entrada número 1300 en el teu blog! no tinc premi??? ;-)
Txell