25 de desembre 2011

Ja ha passat Nadal!!


Un any més ha arribat el Nadal, aquesta data tan senyalada que a molts els il·lusiona, els excita, els transporta un altre cop a la infantesa, els fa somniar... i a d'altres els deprimeix i se'ls fa pesat haver d'aguantar a la família i els dinars.

Aquí on estic, ho viuen molt, es passen setmanes parlant del Nadal i comprant regals jaja es tornen bojos, uns regals que els porta el Santa Claus, aquest home barbut que mica en mica, com si es tractés d'una competició, va guanyant terreny al nostre estimat Tió!! Des d'aquí faig una crida perquè no es perdi aquesta tradició tan bonica del tió.

Avui és Nadal, dia en què diuen allò de "cada ovella al seu corral" jo m'he desviat una mica, he agafat el camí més llarg, i no arribaré al corral fins d'aquí 3 dies jeje però al matí he trucat a la família, per saber com estaven i desitjar-nos un bon dia, i també he trucat a l'Andrea, un italià més català que molts catalans, parla un català perfecte, impecable i celbra totes les nostres tradicions jajaja ja m'ha explicat que en Piero (el meu "nebodet") de tan sols 3 mesos i mig, ja ha fet cagar el tió jeje que bonic! i ja estan pensant el lo màgic que serà d'aqui 3 anyets, anar d'excursió al bosc i trobar un tió màgic per portar-lo a casa i cuidar-lo.

Vinga va, no perdem les nostres tradicions, que vingui el Pare Nadal si vol, però fem cagar el tió!!!!!

paraula d'avui

tió: 1. Tros de branca o de soca gruixuda, especialment el que es destina a ser cremat 2. Tió que per Nadal es fingeix que, a força de cops de bastó dels infants, arriba a cagar torrons i altres llepolies.

Per cert, parlant de tradicions, espero que hagueu estrenat alguna coseta, perquè ja sabeu allò que diuen... "per Nadal, qui res no estrena, res no val" jejeje


1 comentari:

Josep Maria Corretger Olivart ha dit...

Hola Helena!

Bonica paraula aquesta i ideal per als dies. Molts anys enrere pensàvem que era un nom propi del tronc, quan realment era el significat literal de la paraula.

És curiós que els catalans denominem el Nadal no als dos dies vermells, jo diria 'rojos', sinó al període conjunt de dies que va del 22 al 8 de gener. Ja ha passat i encara ens diem uns als d'altres: "Com van les festes de Nadal"?

Una abraçada.

JM.