09 d’octubre 2008

Quina hora és?


Tots en un moment o altre hem fet o ens han fet aquesta pregunta, però, sabem dir l’hora correctament? Hi ha molta gent, sobretot castellano- parlants, que es fan un embolic a l’hora de dir l’hora. Anem a fer un repàs:

Tenim l’hora en punt: Les 5 en punt o les 5.

Els quarts: 1 quart de 7 (6:15)

2 quarts de 7 (6:30)

3 quarts de 7 (6:45)

També podem dir: Les 5 i 5; o 1 quart I 5 de 7; 2 quarts I 5 de 8; 5 minuts per les 7…

I el que molts no saben, és que existeixen els mitjos quarts, precisament per aquest tema, ara fa un any vaig tenir una discussió amb un company, perquè deia que m’ho inventava i que només ho deia la meva àvia, i no, existeixen, i de fet és la manera correcte de dir l’hora. Així que direm 1 quart i mig de 8 (7:17); 2 quarts i mig de 9 (8:37)…

Bé se que és una mica enrevessat, però no em se explicar millor, a veure si tots posem en pràctica això de les hores, tot i que crec que la gent del meu entorn ja ho diu correctament.

Paraula d’avui

Badoc: Es diu de la persona que bada (encantar-se). Es diu de la fruita, de la magrana especialment, que abans de collida es bada a la planta. Efecte badoc Alentiment de la circulació en un punt concret causat per la curiositat dels conductors per alguna circumstància externa singular, com ara un accident de trànsit.

1 comentari:

Fran ha dit...

Hi Helen!!!!

He visto tu comentario en el facebook e ipso facto me he venido a ver tu blog. Me ha llamado la atención esta entrada pq el cuadro que has puesto era uno de los motivos por los que entré al MoMA de Nueva York, y cual fue mi sorpresa cuando me dijeron que estaba de gira!! Me quedé con 2 palmos de narices. Eso si, pasé un muy buen rato por allí viendo el resto de "obras de arte".

Nos vemos guapa!!